Фондация „Америка за България” подкрепи ДЕБАТИ.бг

ДЕБАТИ.бг и Фондация „Америка за България”

Днес ДЕБАТИ.бг и Фондация „Америка за България” подписаха договор за съвместна работа по проект: Развитие и обогатяване на съдържанието от текстове и видеоматериали на ДЕБАТИ.бг.

Това е признание за демократичния дух и за високите професионални журналистически стандарти в ДЕБАТИ.бг.

Фондация „Америка за България” е независима, непартийна и неполитическа американска благотворителна организация. Основана през 2008 г., Фондацията е наследник на българо-американския инвестиционен фонд, създаден по Закона за подпомагане на източноевропейската демокрация от 1989 г. чрез Американската агенция за международно развитие. Фондация „Америка за България” подпомага укрепването на динамична пазарна икономика и на институциите на демократичното общество в България и подкрепя страната в постигане на пълния й потенциал на успешна и модерна европейска нация. Даренията, предоставени от Фондация „Америка за България”, развиват дългогодишните традиции на доброжелателство и приятелство между народите на САЩ и България.

Екипът на една от най-младите и най-бързоразвиващи се български медии вярва, че съвместната работа с „Америка за България” ще гарантира високото качество на журналистиката в ДЕБАТИ.бг.