На първата си годишнина ДЕБАТИ.бг връчи награда за пробългарска политика (ВИДЕО)

ДЕБАТИ.бг избра да посвети първия си рожден ден на една важна част от българската история, към която проф. Бар-Зоар има голяма заслуга – спасяването на българските евреи. По този повод ДЕБАТИ.БГ преиздаде неговата книга „Спасение”.

Получихме много поздравителни адреси и пожелания по случай празника на нашата медия. Десислава Тальокова пожела на ДЕБАТИ.бг смелост, кураж и успехи и изтъкна силния демократичен дух на медията.

 „Смятам, че вършите чудесна работа и винаги има потенциал за повече. Това, което ние правим в „Америка за България” – подкрепата за свободните и независими медии е съществена част от работата. Защото вярваме, че без това развитието на демократично общество, развитието на България като успешна и модерна държава не е възможно. Затова разширяваме нашето портфолио с медии, които подкрепяме.”

От своя страна посланикът на Украйна в България Н. пр. Микола Балтажи призова ДЕБАТИ.бг да продължават да пазят демократичните ценности и свободата на словото в България.

 „Важно беше решението да се създаде този проект и той има подкрепата на хиляди българи, които ви четат редовно. А ДЕБАТИ.бг винаги са на пулса на основните обществени и политически събития в България и в чужбина. Аз се радвам, че има ДЕБАТИ.бг. Винаги съм на среща да работим заедно за общата ни кауза – демокрацията, свободата на медиите и всичко онова, от което имат нужда и българите, и украинците.”

В словото си по случай нашия празник президентът Росен Плевнелиев не пропусна да изтъкне иновативността, която ДЕБАТИ.бг вдъхва в българската медийна среда.

 „Празнуваме една година от създаването на една по-различна медия – ДЕБАТИ.бг. Имах честта и големия късмет да бъда от самото начало с тях тогава, когато се роди идеята, когато бъдещето отвори отново своите възможности. Тогава, когато издателят и екипът на ДЕБАТИ.бг по един много смел и отговорен начин преминаха през тази врата – врата към бъдещето. Една медия, която със сигурност днес трасира пътя към иновацията със своя различен и много по-отговорен и много по-правилен подход.”

ДЕБАТИ.бг избра да посвети първия си рожден ден на една важна част от българската история, към която проф. Бар-Зоар има голяма заслуга – спасяването на българските евреи. По този повод решихме да преиздадем неговата книга „Спасение”.

Г-н Плевнелиев и нашият издател г-н Емил Стоянов заедно връчиха новоучредената награда на ДЕБАТИ.бг за пробългарска политика на един от най-големите приятели на България – проф. Михаел Бар-Зоар.

 „Аз знам, че ние, българските евреи, имаме един много дълбок морален дълг към България, който никога не можем да изплатим. И това не е само България като държава – това е българският народ, българската църква и българските интелектуалци.”

Наградата за пробългарска политика на ДЕБАТИ.бг представлява скулптура, изобразяваща мита за Пигмалион и Галатея.