ДЕБАТИ.бг навърши 6 години

ДЕБАТИ.бг навърши 6 години

Редакцията и екипът на ДЕБАТИ.БГ имаше повод за празнуване. Медията навърши цели 6 години.

За този период постигнахме забележителни резултати. ДЕБАТИ.БГ започна с нула зрители и нула читатели. Днес, шест години по-късно, медията има над 73 000 последователи в социалните мрежи и над 20 000 читатели дневно. От началото на създаването си ДЕБАТИ.бг има публикувани над 61 000 материала, посетени над 30 милиона пъти. Сред тях се открояват 1700 анализа и 2200 коментара, свързани и актуалните събития от България и от света, както и над 1300 интервюта с политици, интелектуалци и експерти.

Официалното представяне на ДЕБАТИ.бг се състоя на 7 юни 2017г. в Народния театър „Иван Вазов”, в присъствието на интелектуалци, журналисти, университетски преподаватели, представители на бизнеса и неправителствения сектор. Сред гостите, уважили представянето бяха тогавашният президент Росен Плевнелиев, бившият премиер Филип Димитров, медийният експерт Георги Лозанов, анализаторът Михаил Неделчев, колеги и приятели на екипа.

ДЕБАТИ.бг е първата медия, която предложи на потребителите в България изцяло нова медийна концепция – на едно място се обединиха вестник и телевизия. Екипът на ДЕБАТИ.бг успя да създаде органично свързана новинарска емисия, предлагаща на читателите си новини в развитие, коментари, анализи и интервюта с най-утвърдените и разпознаваеми имена в България и света.

Във времето на дигиталния свят, целта на ДЕБАТИ.бг е да създаде платформа за споделени ценности и чиста журналистика, встрани от масовата представа за четвъртата власт. Амбицията на издателя Емил Стоянов е медията да бъде платформа за обществен дебат, да достигне до образованата част от населението и във време на на пренасищане с информация.

По случай своята първа годишнина ДЕБАТИ.бг реши да обърне специално внимание на една важна за България тема – спасяването на българските евреи по време на Втората световна война. За да почете този подвиг ДЕБАТИ.бг издаде книгата на проф. Михаел Бар Зоар „Спасение“ и учреди наградата за пробългарска политика, чиито пръв носител е именно проф. Бар Зоар.

През май 2019г. ДЕБАТИ.бг реализира най-важния си проект до момента. Медията организира конференция на тема „Политиките на България в евроатлантическата реалност”. Домакин на събитието бе издателят на ДЕБАТИ Емил Стоянов. Форумът се проведе в представителството на Европейската комисия и Европейския парламент в София и се радва на голям обществен и медиен интерес. Присъстваха близо 100 експерти, политици, общественици, граждани и студенти и десетки представители на медиите.

Лектори на събитието бяха бившият министър-председател на Белгия и бивш председател на Европейския съвет Херман Ван Ромпой, Американският посланик в България н. пр. Ерик Рубин, президентът на Р България в периода 2012-2017 г. Росен Плевнелиев, бившият министър-председател на България (1991-1992 г.) и настоящ конституционен съдия Филип Димитров и икономистът и създател на Института за пазарна икономика доц. Красен Станчев.

Конференция

Сред основните теми на форума бяха политическото и икономическото състояние на България, развитието й като демократична държава, стояща твърдо в ЕС и НАТО, както и състоянието на ЕС и неговото бъдеще.

ДЕБАТИ.бг ще продължи да защитава проевропейските, пролибералните и проатлантически ценности и да предлага на българската публика журналистика с високо европейско качество, без да изневерява на правилата за обективна журналистика.

Да са ни честити първите 6!