Ekipnews - Наука

Syndicate content
Последни новини от Наука
Updated: 4 hours 1 min ago

Археолози откриха останки на ранен театър в Лондон, на който е играл Шекспир

4 hours 22 min ago
Археолози правят разкопки на място в Лондон, където са открити останки на един от най-ранните театри, в които е поставял пиесите си Уилям Шекспир. Мястото е предшественик на построения през 1599 г театър „Глоуб”, на чиято сцена бардът от Стратфорд на Ейвън се превръща в гениален драматург и психолог.

Историческо писмо на Христофор Колумб бе върнато в Италия

Fri, 05/20/2016 - 12:27
Американските и италианските власти оповестиха връщането на Италия от САЩ на историческо писмо от 1493 г, в което Христофор Колумб описва откриването на Новия свят. Документът, придобит от Библиотеката на американския Конгрес, е било откраднато от библиотека във Флоренция.

Учени откриха 3 планети, които може да се окажат годни за обитаване

Tue, 05/03/2016 - 07:42
Учени са открили три планети, на които условията биха позволили наличие на живот. Още по-любопитното в това откритие е, че екзопланетите обикалят около звезда джудже, която е свръхстудена. Небесните тела са с размери, сходни на Земята, и могат да се изследват със съвременните технологии.

Жан-Мишел Кусто призова „Морски свят” да освободи останалите си косатки

Sat, 04/30/2016 - 08:40
Организацията за защита на животните ПЕТА вербува известния океанограф и изследовател Жан-Мишел Кусто да съдейства за освобождаването на косатките от развлекателния парк „Морски свят” в Сан Диего, Калифорния. Междувременно в руския Далечен изток спасиха 4 косатки, попаднали в капана на ледени блокове.

Древна каменна плоча може да разкрие тайни за етруските

Sat, 04/30/2016 - 07:36
Археолози се надяват, че 200-килограмова каменна плоча с издълбани в нея над 100 символа ще послужи като ключ за дешифриране на част от тайните на цивилизацията на етруските. Артефактът е открит при разкопки близо до град Флоренция. В момента се извършва анализ на свещените текстове, който може да хвърли светлина върху системата от вярвания на древното племе.

Приложение за детегледачки набира популярност в Белгия

Tue, 04/26/2016 - 10:54
Мобилно приложение, което свързва родителите с детегледачки, набира полулярност в Белгия и разширява потребителската си база. Според неговите създателки, приложението е първото от този вид в Европа.

Да засадим дърво в Международния ден на Земята

Fri, 04/22/2016 - 08:46
На 22 април отбелязваме Международния ден на Земята. Акцентът тази година е върху „белите дробове” на планетата ни – дърветата и горите.

И „Мицубиши” призна за манипулиране на данни от тестове

Thu, 04/21/2016 - 11:37
Японският автомобилен производител „Мицубиши” призна, че е манипулирал данни от лабораторни тестове, за да подобри резултатите за иконония на гориво. Манипулацията е обхванала 625 хиляди автомобила, включително доставени на компанията „Нисан”. Междувременно германският концерн „Фолксваген” се споразумя с американското правосъдие да плати обезщетение по 5000 долара на всеки собственик на негов автомобил с манипулиран дизелов двигател. Ето и подробностите:

Производители на часовници в Швейцария се борят за оцеляването на бизнеса си

Thu, 04/21/2016 - 08:09
Производители на луксозни часовници в Швейцария се борят да запазят бизнеса си, след като той бе ударен от мерките на китайското правителство срещу корупцията сред елита и намаляването на броя на туристите, идващи на шопинг в Европа. От друга страна, производителите трябва да се съобразяват и с настъплението на т. нар. „умни” часовници на пазара.