Ekipnews - Наука

Syndicate content
Последни новини от Наука
Updated: 3 hours 49 min ago

Стъпка от динозавър беше открита в Боливия

6 hours 20 min ago
Стъпка с размер малко над един метър беше открита в Боливия. Учени смятат, че тя принадлежи на динозавър, който е живял преди 80 млн. години. Районът е добре познат на палеонтолозите с намирани и преди следи и останки от динозаври.

Предизвикателството с ледената кофа е спомогнало за откриването на нов ген

Thu, 07/28/2016 - 08:08
Предизвикателството “Ледената кофа” накара милиони по света да се заливат с ледена вода с благотворителна цел. Днес кампанията вече се увенчава с успех. Благодарение на нея беше открит нов ген, свързан с болестта Амиотрофична латерална склероза.

Самолетът „Соларен импулс” завърши успешно околосветската си обиколка

Tue, 07/26/2016 - 12:24
Самолетът „Соларен Импулс”, който се задвижва само от слънчевата енергия завърши успешно своя последен етап от пътуването си. То продължи 16 месеца и самолетът успя да премине през четири континента, три морета и два океана.

Няма как да се филтрира интернет пропагандата на "Ислямска държава"

Sun, 07/24/2016 - 12:14
Няма как интернет пропагандата на "Ислямска държава" да бъде спряна окончателно. Така експерта по информационна сигурност Борис Гончаров коментира дали има начин един от основните методи за набиране на членове на терористичната организация да бъде блокиран. Все пак обаче можем да сигнализираме органите на реда, ако попаднем на онлайн съдържание, което подстрекава към ислямизъм.

Археолози откриха гробница на филистимци в Израел

Mon, 07/11/2016 - 12:08
Археолози откриха гробница на филистимци. Находката са изровени при разкопки край град Ашкелон в Израел. Филистимците са представители на древен народ, споменат в Библията, чийто най-известен представител е гигантът Голиат.

Космическата сонда „Джуно” на НАСА, успешно навлезе в орбитата около Юпитер

Tue, 07/05/2016 - 09:16
Сега към един космически успех. Сондата на НАСА - Джуно успешно влезе в орбита около Юпитер. Това стана в 6,53 ч българско време. Изследователи се надяват, че мисията ще даде отговор на това Не само как се формирал Юпитер, но и цялата Слънчева система.

Космичеката ракета „Ню Шепърд” се приземи успешно за четвърти пореден път

Mon, 06/20/2016 - 13:10
Космическата ракета „Ню Шепърд” се приземи успешно при поредния тест. Очаква се до няколко години капсулата да изпълнява редовни туристически полети до Космоса, увери Джеф Безос, собственик на компанията производител „Блу Ориджин”.

Първият компютър в света е изпълнявал астрономически и астрологически функции

Thu, 06/16/2016 - 10:44
Механизмът от Антикитера, смятан за първия аналогов компютър в света, е изпълнявал астрономически и астрологически функции. Това е установил международен екип от учени, който е изследвал подробно древногръцкия уред, открит през 1901 г край остров Антикитера.

Единствените в света коне-близнаци на Пржевалски навършиха един месец

Sun, 06/12/2016 - 12:20
Китай се гордее с успеха на своята програма за размножаване на диви коне на Пржевалски. Преди месец в Синдзян-уйгурския автономен район се родиха две жребчета близнаци, които дават надежда за бъдещата жизнеспособност на този рядък животински вид. Кончетата се чувстват добре и препускат на воля в равнините на Каламайли.

Интернет сайт позволява представя условията за живот в родните градове

Sun, 06/05/2016 - 21:28
Нов интернет сайт позволява на всеки да се запознае и да даде мнение за града и квартала, в който живее. Целта е хората да бъдат улеснени при избор на аптека, детска градина или училище, хранителен магазин или зъболекар.