Ekipnews - Наука

Syndicate content
Последни новини от Наука
Updated: 15 hours 26 min ago

Космическият кораб „Дракон” полетя към МКС

Sun, 09/21/2014 - 11:26
След 24-часово отлагане заради метеорологичните условия необитаемата капсула "Дракон" на американската компания SpaceX пое рано тази сутрин към Международната космическа станция (МКС). "Дракон", натоварена с 2,5 тона продоволствие и различни материали, включително и за научни експерименти, бе изведена с помощта на ракета "Фолкън 9" от космодрума на Кейп Канаверал, Флорида.

Изстрелването на космическия кораб "Дракон" беше отложено с 24 часа

Sat, 09/20/2014 - 11:16
Частният товарен космически кораб "Дракон" не може да излети към Международната космическа станция поради лоши метеорологични условия, съобщи НАСА. Корабът е произведен от частната компания "Спейс Екс" по договор с американската космическа агенция за 1,6 милиарда долара и трябва да извърши общо 9 полета до МКС.

Харвард раздаде анти-Нобелови награди за комични научни открития

Sat, 09/20/2014 - 09:50
Изследването защо банановите кори са хлъзгави, когато човек ги настъпи, спечели една от наградите Иг-Нобел за тази година. Шеговитите награди, които са почти толкова известни, колкото и истинските Нобелови награди, бяха връчени в университета Харвард в САЩ. Наградите се връчват от хумористично-научното списание Annals of Improbable Research.

Тризначетата панди се развиват добре

Fri, 09/19/2014 - 15:41
Единствените в света бебета тризнаци от вида гигантска панда отвориха очи за пръв път. Черно-белите мечета са уникални не само защото са представители на изчезващ вид. До момента не е известно гигантска панда да роди наведнъж три бебета и те да са жизнени и здрави, съобщават от Сафари парка Чимелонг в Южен Китай.

Четири африкански лъвчета дебютираха пред публика в Сан Диего

Tue, 09/16/2014 - 09:47
Четири бебета от породата африкански лъв гордо се разходиха в новия си хабитат в зоопарка на Сан Диего за радост на посетителите. Животните плътно следваха своята майка, но от време на време се осмеляваха да изучават сами дългата трева или да се катерят по камъните.

Мечка и мечето ѝ изправиха на нокти жителите на квартал в Калифорния

Tue, 09/16/2014 - 09:37
Дузина зрители гледаха с любопитство и известен страх кафява мечка и нейното мече, които избраха заден двор на къща в град Монровия в Южна Калифорния да закусят и поиграят. После дуото се покатери по близките дървета, докато съседи и служители от местния отдел за защита на животните ги наблюдаваха от безопасно разстояние.

Солта не предизвиква високо кръвно налягане

Sun, 09/14/2014 - 17:03
Солта не предизвиква високо кръвно налягане, а връзката между тези две неща е много по-сложна, отколкото се е смятало в миналото. Това показва ново изследване.

Децата предпочитат SMS-и пред разговори по телефона

Sun, 09/14/2014 - 16:08
Младото поколение може да има значителни пропуски в знанията, но това не важи за дигиталните технологии. Според проучване на британска компания младежите знаят много повече в тази сфера от по-възрастните.

Лаптопи и таблети с 3D зрение ще се появят на пазара до края на годината

Sun, 09/14/2014 - 14:01
До края на годината на пазара ще се появят лаптопи с 3D сензори на мястото на конвенционалните уеб камери. Това става ясно от информация на Intel, който снабдява производителите със сензорна технология. През 2015 година се очкава на пазара и таблети с 3D сензори.

Сокът от картофи е полезен за здравето

Sun, 09/14/2014 - 12:05
Лековитите свойства на картофа са познати от преди стотици години, особено неговия сок, който помага за лечението на няколко болести. Картофената напитка помага при гастрит. Изпива се, разреден с малко вода, половин час преди хранене. Всекидневното консумиране на сок от картоф предпазва от болести на белите дробове.