Ekipnews - Наука

Syndicate content
Последни новини от Наука
Updated: 17 hours 44 min ago

Бирени съдове от Египет бяха изровени в Тел Авив

Mon, 03/30/2015 - 09:56
Израел отново се оказа на картата на големите археологически открития. Този път археолози изкопаха от земята в Тел Авив древни бирени съдове, вероятно египетско производство.

Бебе ягуар направи своя дебют пред публика в зоопарка на Сан Диего

Mon, 03/30/2015 - 07:58
Бебе ягуар направи своя дебют пред публика в зоопарка на Сан Диего. Малкото още няма име, като вероятно посетителите ще се включат в избора със свои предложения. Засега ягуарчето прекарва повечето време със своята любвеобилна майка.

Представиха „котки пътешественици" на международна изложба в София

Sun, 03/29/2015 - 18:26
Третата международна изложба за котки у нас на най-големия световен регистър на четириногите любимци събра през уикенда десетки "велики пътешественици". Тазгодишното издание беше посветено именно на пропътувалите хиляди километри котки.

Зоопаркът в Лондон показа обновеното обиталище на лемурите

Sun, 03/29/2015 - 13:45
Лемурите от Мадагаскар, които са част от питомците в Лондонския зоопарк, получиха обновено обиталище. Косматите животинки, освен на нова клетка, ще могат да се радват и на вниманието на посетителите и то съвсем отблизо. Подобно на други зоопаркове по света зоологическата градина в британската столица реши да позволи на гостите си да се докоснат отблизо до животните.

"Союз" успешно се скачи с МКС

Sat, 03/28/2015 - 10:02
Пилотируемият руски космически кораб "Союз " се скачи успешно с Международната космическа станция. Скачването е станало в автоматичен режим, без необходимост от човешка намеса, което означава, че всичко е протекло нормално, предадоха информационните агенции. "Союз" излетя от космодрума Байконур заедно с ракета-носител, която го изведе в околоземна орбита.

Захаринът - лекарство срещу рака

Thu, 03/26/2015 - 11:04
Захаринът може да се окаже мощно оръжие в борбата срещу агресивни и трудни за лечение видове рак. Това показва американско проучване, цитирано от "Медикъл нюз тудей".

В зоопарка в Сан Диего показаха новородено хипопотамче

Wed, 03/25/2015 - 09:11
Зоопаркът в Сан Диего показа за пръв път най-новия си питомец. Това е новородено хипопотамче, което само часове след появата си на бял свят вече плуваше редом до майка си.

Африканският слон може да изчезне до 20 години

Tue, 03/24/2015 - 13:22
Ако бракониерството не бъде овладяно, африканските слонове може да изчезнат в следващите няколко десетилетия. Шокиращите прогнози направиха експерти по време на среща на върха в Ботсвана. Този вид може да изчезне по време на нашия живот, ако се запази настоящата тенденция, в рамките на едно или две десетилетия, смятат изследователи.

Палестинско семейство отглежда две лъвчета в Рафах

Tue, 03/24/2015 - 13:08
Две лъвчета - братчето Алекс и сестричето Мона - са неразделна част от семейството на бежанеца Саад Джамал от град Рафах в ивицата Газа. Мъжът ги купува от местния зоопарк, който няма средства да ги отглежда, месец и половина след раждането им.

В Аржентина откриха нацистки убежища от Втората световна война

Tue, 03/24/2015 - 09:47
Аржентински изследователи откриха на границата с Парагвай бункери, които е трябвало да се превърнат в убежище за нацистки престъпници. Три изградени от камък съоръжения са открити в средата на селвата в националния парк "Тею Куаре" в западната част на най-северната аржентинска провинция Мисионес.