Ekipnews - Наука

Syndicate content
Последни новини от Наука
Updated: 22 hours 24 min ago

ЦИЕС с Нотификация по директива Eлектромагнитна съвместимост (ЕМС)

Thu, 01/21/2016 - 09:51
Център за изпитване и европейска сертификация (ЦИЕС) – Стара Загора разшири обхвата на дейностите си с още една Директива 2004/108/EC Електромагнитна съвместимост. Дружеството успешно премина оценка от Държавната агенция за метрологичен и технически надзор. С това ЦИЕС е обявен в NANDO като нотифициран орган 1871, който извършва оценяване на съответствието по процедура, посочена в чл. 7 (Приложение III) на директивата.

Спортните коли са хит на автосалона в Детройт

Wed, 01/13/2016 - 07:41
Горещи, луксозни, супербързи - това са автомобилите, които големите компании от бранша демонстрират на северноамериканското изложение в Детройт. Публиката обръща голяма внимание на спортните модели, сред които има и електрически, и хибриди.

София Тех Парк започва работа с лаборатория за млади предприемачи

Sat, 01/02/2016 - 09:07
В началото на новата година научно-технологичният парк на България ще започне реално своята дейност с лаборатория за млади предприемачи. В т. нар. „инкубатор” експертите на София Тех Парк ще дават юридически, финансови и маркетинг консултации на прохождащи родни компании

Златната маска на Тутанкамон бе върната в музея в Кайро

Sun, 12/27/2015 - 11:08
Златната маска на египетското момче-фараон Тутанкамон бе върната в музея в Кайро. Брадата на погребалната маска се отчупи през август 2014 година и се наложи реставрация. Сега ценният артефакт може да бъде видят от туристите в музея в египетската столица.

Откриха 6 реставрирани древни къщи в Помпей

Sat, 12/26/2015 - 12:41
6 древни къщи или „домуси” бяха отворени за посещения след 4-годишна реставрация в римския град Помпей. През последните години италианското правителство хвърля значителни средства за възстановяването на паметници на архитектурата, културата и изкуство в останките от града, който бива унищожен от изригването на вулкана Везувий.

Двама астронавти от МКС направиха космическа разходка

Tue, 12/22/2015 - 09:52
Ремонтът на спирачна система на роботизирана ръка на Международната космическа станция бе успешен. Това обявиха от НАСА след като астронавтите Скот Кели и Тим Копра бяха извън орбиталния комплекс в продължение на 3 часа.

Откриха потънал испански галеон със злато край бреговете на Колумбия

Sun, 12/06/2015 - 08:20
Невероятно археологическо откритие направиха в Колумбия – потънал древен кораб, на борда на който може да има златно съкровище. Находката е направена край островите Росарио, на около 100 км от град Картахена. Тепърва археолозите ще изследват кораба и ценния му товар и дали той може да бъде изваден безопасно на брега.

Оланд призова за общи действия в борбата с тероризма и с промените в климата

Sat, 11/28/2015 - 07:37
Президентът на Франция Франсоа Оланд заяви, че човечеството трябва смело да се изправи пред предизвикателствата на своята среда и да поеме отговорност за справянето с тероризма и опустошенията, които причиняват промените в климата. Оланд се обърна към делегатите на срещата на върха на държавите от Общността на нациите в Малта.

Древногръцка керамика бе открита в Керченския пролив в Крим

Sun, 11/22/2015 - 13:50
Керамични съдове, амфори и купи от елинската епоха бяха открити край бреговете на Крим при строителството на 19-километров мост, който ще свързва полуострова с Русия. Специалистите смятат, че артефактите, намерени по дъното на Керченския пролив, са датирани в периода IV-I век преди новата ера, когато древните гърци са колонизирали и заселили тези райони.

На Плутон има вулкани, бълващи лед

Sun, 11/22/2015 - 08:26
На планетата Плутон има криовулкани, т.е. такива които изхвърлят лед, а не лава. Двата вулкана са били на върховете на две планини, които са изобразени на нови снимки, направени от апарата „Нови хоризонти”.