Ekipnews - Наука

Syndicate content
Последни новини от Наука
Updated: 15 hours 33 min ago

Google разработва компютри, които се самопрограмират

Fri, 10/31/2014 - 13:02
Компютър, който няма нужда от програмист - това е най-новото изобретение, на което залага гигантът Google. Нейната дъщерна компания за изкуствен интелект DeepMind Technologies вече напредва в тази посока. Тя е разработила компютри, съчетаващи начина на функциониране на конвенционалните машини с този на човешкия мозък.

Новите космически кораби на НАСА ще имат система за евакуация

Fri, 10/31/2014 - 08:59
Новото поколение американски космически кораби ще има система за спешна евакуация на екипажа в случай на екстремна ситуация. Тя ще позволи на екипажите да оцелеят в ситуация, подобна на тази, довела до взривяването във вторник на безпилотната ракета "Антарес", която трябваше да достави товар с храни и техника на Международната космическа станция.

Уред измерва умората

Thu, 10/30/2014 - 14:15
Уред ще отчита колко уморен е човек. Той е дело на японската корпорация "Нинтендо", известна със своите конзоли за видеоигри. Приборът се поставя в леглото и с помощта на микровълново излъчване следи дъха, пулса и други важни параметри на спящия човек. Така той отчита дълбочината на съня и на умората.

Какаото подобрява паметта

Wed, 10/29/2014 - 16:48
Какаото съдържа биоактивна съставка, която подобрява паметта, отслабваща с годините, показва ново американско изследване. Учени от Колумбийския университет провели изследването върху 37 здрави доброволци на възраст между 50 и 69 години, които били разделени на две групи. Всеки ден в продължение на три месеца учените им давали какаови напитки, които не са пуснати в продажба по магазините.

Хроничната умора показва мозъчно увреждане

Wed, 10/29/2014 - 08:31
Хората, страдащи от синдрома на хроничната умора, имат мозъчни аномалии, показва проучване, публикувано в американското медицинско списание Radiology. Изследването е направено с различни техники на сканиране на мозъка.

Ракета на НАСА се взриви при изстрелване

Wed, 10/29/2014 - 08:08
Ракетата на НАСА "Антарес", която беше изпратена към Международната космическа станция, се взриви малко след изстрелването си във вторник вечерта. От НАСА поясниха, че ракетата е била безпилотна и при инцидента няма пострадали, въпреки че са били причинени „значителни” щети.

Експо по роботика в Токио

Mon, 10/27/2014 - 19:01
Международното експо по роботика в Токио привлече вниманието на експерти от цял свят. Над 1300 участници са в японската столица, за да покажат най-новите достижения в областта през следващите 10 дни.

NASA започна подготовка за мисия до Марс

Sun, 10/26/2014 - 17:10
NASA стартира експеримент, свързан с подготовката за изпращането на първите хора до Марс. Шест човека - три млади жени и трима мъже, са поставени в специална капсула на склона на хавайски вулкан, симулиращ условия, възможно най-близки до тези на Червената планета.

Товарният кораб "Дракон" се върна на Земята

Sun, 10/26/2014 - 12:57
Американският товарен кораб "Дракон", разработен от частната компания "Спейс екс", се върна на Земята, като се приводни в Тихия океан край бреговете на Калифорния, предаде ТАСС.

Настроението зависи от стойката на седене

Sat, 10/25/2014 - 11:08
Настанете се удобно, защото тогава със сигурност няма да сте стресирани. Това показва ново проучване, цитирано от „Дейли мейл“. Оказва се, че когато човек се чувства най-натоварен, има един елементарен начин да бъде отново спокоен и в добро настроение и той е – да смени позата, в която седи. Това са установили учени от Нова Зеландия, които са изследвали 74 души и навиците им при сядане.