Ekipnews - Наука

Syndicate content
Последни новини от Наука
Updated: 13 hours 54 min ago

Настроението зависи от стойката на седене

Sat, 10/25/2014 - 11:08
Настанете се удобно, защото тогава със сигурност няма да сте стресирани. Това показва ново проучване, цитирано от „Дейли мейл“. Оказва се, че когато човек се чувства най-натоварен, има един елементарен начин да бъде отново спокоен и в добро настроение и той е – да смени позата, в която седи. Това са установили учени от Нова Зеландия, които са изследвали 74 души и навиците им при сядане.

Мече нахълта в магазин в щата Орегон

Thu, 10/23/2014 - 11:29
Малко черно мече нахълта в магазин в щата Орегон и предизвика едновременно викове на уплаха и умиление у клиентите. 6-килограмовата дама успя да се поразходи между щандовете в магазина, преди да бъде заловена от пристигналите на място полицаи.

Показаха бели лъвчета в зоопарка в Белград

Wed, 10/22/2014 - 18:22
Две бели лъвчета се превърнаха в сензация при появата си за пръв път пред публика в зоопарка в Белград. Раждането на двете котета с необичайна окраска бе държано в тайна през последните седмици, съобщиха от зоологическата градина.

Газираните напитки застаряват

Tue, 10/21/2014 - 10:55
Редовната консумация на газирани напитки ускорява стареенето на клетките. Такива са изненадващите резултати от американско изследване, цитирани от сп. "Сианс е авнир".

Телевизионни гиганти пускат стрийминг платформи като отделни платени услуги

Tue, 10/21/2014 - 09:23
Отвъд океана телевизиите започнаха борба за нови клиенти, обявявайки, че пускат стрийминг платформи като отделни услуги. Първо това направи каналът HBO, който пуска платформата си Go като отделна услуга от началото на 2015 г., а след това подобно намерение обяви CBS, който ще пусне собствена платена онлайн услуга. Заплащайки определена месечна такса, абонатите ще могат да гледат всякакво телевизионно съдържание, когато си поискат: сериали, игрални филми, концерти и др.

Роботи демонстрират футболни умения на РобоКъп 2014 в Китай

Mon, 10/20/2014 - 09:53
Китайски инженери и изобретатели показаха роботи, които владеят редица спортни умения. Машините могат да играят футбол както помежду си, така и с хора. Освен това могат да се боксират и, каква изненада, да помагат в домакинството.

Свещената египетска котка и японски бобтейл гостуват за първи път у нас

Sun, 10/19/2014 - 23:34
Тази събота и неделя в София се проведе петата международна фелиноложка изложба, на която почитателите на мъркащите любимци имаха възможност да видят над 100 котки от цял свят. Форумът е със състезателен характер, а котките се оценяваха от международно жури, събрало едни от най-добрите съдии в света. За първи в България посетителите успяха да видят дългокосмест японски бобтейл, който е и най-скъпият представител на изложението, както и египетската свещена котка на богинята Бастет и много други екзотични породи котки.

Професор от Тексас живее над 8 месеца в кофа за боклук

Sat, 10/18/2014 - 18:43
Д-р Джеф Уилсън от Университета Хюстън-Тилотсън се е заселил в стар контейнер за боклук в опит за провокира дискусия колко квадратни метра жилищна площ са необходими на човек. Професорът е приспособил стара кофа за боклук, която му осигурява около 3 квадратни метра жилищна площ при средно за Америка окоро 232 квадрата за къща, съобщава Gizmag.

Учени: От ядрото на Слънцето „извира“ тъмна материя

Sat, 10/18/2014 - 11:50
Необичаен сигнал, уловен от европейска космическа обсерватория, може да е първото засичане на частици тъмна материя, съобщават астрономи, цитирани от The Guardian. Това е само първоначално предположение и проверката му би могла да отнеме няколко години, но ако се потвърди, откритието ще доведе до революция в космологията.