Ekipnews - Наука

Syndicate content
Последни новини от Наука
Updated: 18 hours 34 min ago

Приложение за детегледачки набира популярност в Белгия

Tue, 04/26/2016 - 10:54
Мобилно приложение, което свързва родителите с детегледачки, набира полулярност в Белгия и разширява потребителската си база. Според неговите създателки, приложението е първото от този вид в Европа.

Да засадим дърво в Международния ден на Земята

Fri, 04/22/2016 - 08:46
На 22 април отбелязваме Международния ден на Земята. Акцентът тази година е върху „белите дробове” на планетата ни – дърветата и горите.

И „Мицубиши” призна за манипулиране на данни от тестове

Thu, 04/21/2016 - 11:37
Японският автомобилен производител „Мицубиши” призна, че е манипулирал данни от лабораторни тестове, за да подобри резултатите за иконония на гориво. Манипулацията е обхванала 625 хиляди автомобила, включително доставени на компанията „Нисан”. Междувременно германският концерн „Фолксваген” се споразумя с американското правосъдие да плати обезщетение по 5000 долара на всеки собственик на негов автомобил с манипулиран дизелов двигател. Ето и подробностите:

Производители на часовници в Швейцария се борят за оцеляването на бизнеса си

Thu, 04/21/2016 - 08:09
Производители на луксозни часовници в Швейцария се борят да запазят бизнеса си, след като той бе ударен от мерките на китайското правителство срещу корупцията сред елита и намаляването на броя на туристите, идващи на шопинг в Европа. От друга страна, производителите трябва да се съобразяват и с настъплението на т. нар. „умни” часовници на пазара.

Китаец създаде женски робот хуманоид в реални човешки размери

Sat, 04/09/2016 - 11:56
Графичен дизайнер от Хонконг създаде прототип на женски хуманоид, който може да се движи, да се усмихва и да изрича елементарни фрази. Скелетът на робота е принтиран на 3D принтер, а под силиконовата му кожа са разположени механични и електронни части. Макар че хуманоидът е женски, той носи името Марк 1.

Науката е близо до откриването на хапче за удължаване на живота

Fri, 04/08/2016 - 14:16
Учените са на път да открият хапче, което ще може да удължи живота с десетилетие и да лекува Алцхаймер и дори рак. Ексклузивната новина съобщава британският вестник "Индипендънт", а изследването е на учени от Юнивърсити Колидж Лондон , престижния Институт Макс Планк и Европейската лаборатория за молекулярна биология.

Собственикът на Амазон Джеф Безос изстреля успешно трета ракета в Космоса

Mon, 04/04/2016 - 13:57
Джеф Безос, основател на най-голямата компания за електронна търговия Амазон, стартирала бизнеса си с продажба на книги, оповести в Туитър , че за трети пореден път е изстрелял ракета с космическа капсула в Космоса. Вижте по думите на бизнесмена, любител на космическите технологии, страхотната гледка на перфектния полет.

Откриха нов вид звезда

Sun, 04/03/2016 - 10:38
Астрономи откриха нов вид звезда, каквато досега съществуваше само в теориите. Находката е дело на екип учени от Бразилия и Германия и представлява „мъртва звезда” с кислородна атмосфера. Бялото джудже се намира в съзвездието Дракон.

Световен ден на водата

Tue, 03/22/2016 - 07:43
На 22 март отбелязваме Световния ден на водата. Тази година ООН избра мотото "Вода и работа", като целта е да се покаже тясната връзка между тези два свята.