Ekipnews - Наука

Syndicate content
Последни новини от Наука
Updated: 5 hours 57 min ago

Датчани планират безпилотен полет до Луната

Sun, 10/04/2015 - 22:29
НАСА публикува над 8400 снимки от мисиите "Аполо" до Луната. Очаква се Агенцията да публикува и още фотоси. Междувременно екип от датски инженери си поставя за цел също да покори естествения ни спътник чрез безпилотен полет.

Търсят гроба на египетската царица Нефертити в Долината на царете в Луксор

Thu, 10/01/2015 - 16:54
Британски археолог подготвя експедиция за търсенето на тайнствения гроб на египетската царица Нефертити, който досега не е открит. Решаването на мистерията, заобикаляща последното място за покой на владетелката, може да даде тласък на туристическата индустрия в Египет, пострадала през последните години от революцията на Арабската пролет и последвалите вълнения в египетското общество.

Марсоходът Опортюнити започна подготовката си за марсианската зима

Mon, 09/28/2015 - 12:45
Марсоходът Опортюнити започна подготовката си за марсианската зима, съобщиха от НАСА. Американската космическа агенция, цитирана от Би Би Си уточни, че апаратът ще продължи да изучава Маратонската долина.

Кървава Супер Луна в неделя

Sun, 09/27/2015 - 11:55
В неделя вечер ще се наблюдава т.нар. Супер Луна, при което земният спътник ще изглежда с между 15 и 30 % по-голям. Разликата обаче е незабележима с просто око. Явлението е относително често.

"Фейсбук" тества бутон "Не харесвам"

Wed, 09/16/2015 - 11:10
В съвсем скоро време социалната мрежа "Фейсбук" ще се доусъвършенства. Социалната мрежа ще пусне бутон "не харесвам". Социалната мрежа, която от години говори, че ще добави бутон „не харесвам”, работи по-функцията и съвсем скоро ще започне тестване. „Да, най-накрая ви чухме”, каза изпълнителният директор на „Фейсбук” Марк Зукърбърг на представянето в "Менло Парк", Калифорния.

"Росскосмос" коригира орбитата на МКС

Mon, 09/14/2015 - 11:12
Международната космическа станция се движи по ниска околоземна орбита на височина между 319 км и 400 км. Вариациите във височината се дължат както на атмосферното съпротивление, така и на корекции на орбитата, които се извършват периодично.

Три бебета носорози от застрашен вид са се родили на остров Ява

Sun, 09/13/2015 - 15:13
Три бебета носорози бяха заснети от скрити камери в индонезийски национален парк. Малките са от застрашения вид Явански носорог, който е изключително трудно да бъде заловен, тъй като е изключително потайно животно.

Бабуинче със светъл цвят се роди в зоопарк в Израел

Sat, 09/12/2015 - 10:44
Служителите за израелския зоопарк Рамат ган бяха изненадани да открият, че новородено бебе бабуин има тъмна, а не светла окраска на козината си. Малкото е от вид маймуни, които по традиция са със светъл цвят и е крайно необичайно окосмението на бебетата да е тъмно.

"Союз" се приземи успешно

Sat, 09/12/2015 - 10:36
Трима космонавти от Международната космическа станция успешно се завърнаха на Земята. Корабът "Союз" се приземи безпроблемно в казахстанската степ на 146 км югоизточно от гр. Жезказган. Със "Союз" от Международната космическа станция на Земята се завърнаха руският космонавт Генадий Падалка, космонавтът от Казахстан Айдин Аимбетов и астронавтът от Дания Андреас Могенсен.

Мистериозно тигърче се появи в малък калифорнийски град

Sun, 09/06/2015 - 13:21
Малко тигърче попадна в малък калифорнийски град и никой не знае откъде се е появило. Органите на реда проучват дали в района не е изгубено диво животно. За находката съобщи на страницата си във "Фейсбук" хуманитарно общество "Рамона" от Сан Хасинто, на 110 км източно от Лос Анджелис.