Ekipnews - Наука

Syndicate content
Последни новини от Наука
Updated: 11 hours 59 min ago

Популацията от гигантски панди в Китай се е увеличила със 17 %

Sun, 03/01/2015 - 15:18
Популацията на вида гигантска панда в Китай се е увеличила почти със 17 % за десетилетие. Това съобщава АФП, цитирайки информация от държавната агенция „Синхуа". Данните са резултат от официално проучванена китайските власти, които направиха пандата официален символ на страната. Зад приръста стоят предприетите мерки за опазване на застрашения от изчезване вид.

Започна сглобяването на най-големия самолет в света

Sat, 02/28/2015 - 10:25
Започна сглобяването на най-големия самолет в света - „Рух“. Машината на компанията „Стратолонч“ ще има шест двигателя и ще служи за изстрелване на сателити директно от въздуха. Зад проекта стои един от съоснователите на софтуерния гигант „Майкрософт” и един от най-богатите хора в света – Пол Алън.

В САЩ забраниха компаниите да си купуват предимство в интернет

Fri, 02/27/2015 - 13:06
В Съединените щати забраниха на доставчиците на интернет да купуват по-висока скорост пред конкурентите си и така да определят нагласите на потребителите на глобалната мрежа. Решението бе взето от Федералната комисия за съобщенията и се смята за голяма победа за администрацията на президента Обама, защото ще внесе регулации в дейността на големите доставчици на широколентов интернет.

Цигарите водят до депресия

Fri, 02/27/2015 - 12:49
При пушачите рискът от депресия или тревожност е 70% по голям, разкри ново проучване. Затова учените съветват пушачите да се откажат от този си вреден навик. По този начин те ще подобрят не само цялостното си здравословно състояние, но и ще се справят с тревогите.

5 лесни правила за здраве и младост

Thu, 02/26/2015 - 10:49
Човек обикновено сам си причинява проблемите, лесно е да си увредим организма, трудно е да го излекуваме, да го възстановим. Това казва Иван Гарабитов, заслужил треньор по борба и известен последовател на йога, създател на уникалната българска методика за здравословно отслабване и подмладяване, помогнала на хиляди да си върнат нормалното тегло.

Завърши реставрацията на крепостта Пауталия - Велбъжд

Tue, 02/24/2015 - 13:47
Завърши реставрацията на късноантичната римска и средновековна българска крепост Пауталия – Велбъжд, разположена на хълма „Хисарлъка” на Кюстендил, съобщава директорът на Националния исторически музей Божидар Димитров.

Робот замества в училище ранен ученик

Mon, 02/23/2015 - 13:55
Робот ходи на училище вместо ранен в катастрофа ученик. Необичайната на пръв поглед размяна е станала факт в средно училище в Мърсър Каунти, Пенсилвания. Коул Фриц се възстановява вкъщи от контузиите си, но вместо него в клас влиза роботизираното устройство Сегуей, на което е монтиран таблет iPad.

Зехтинът убива рака

Sun, 02/22/2015 - 17:13
Съставка в зехтина е в състояние да унищожи за минути разнообразие от ракови клетки, без да засяга здравите. Това показва американско изследване. Става въпрос за съставката олеокантал.

Червени панди играят в снега в зоопарка в Синсинати

Sat, 02/21/2015 - 14:49
Видео на жизнерадостни червени панди, които весело си играят в снега, беше публикувано във фейсбук страницата на зоопарка на Синсинати. Клипчето, направено от човека, който се грижи за пандите, събра над 18 хиляди харесвания и беше споделено близо 40 хиляди пъти само за няколко часа.

През 2030 г. учените ще разгадават тайните на Юпитер

Sat, 02/21/2015 - 10:54
Учените планират проучване на атмосферата на Юпитер през 2030 г., съобщава Space.com. За целта ще се използват миниатюрни сонди. Поради тежките условия на облаците на Юпитер, машините няма да могат да действат дълго време. точно 15 минути се очаква да продължи тяхната работа, преди да избухнат в пламъци. Това обаче е напълно достатъчно да могат сондите да изпратят нужната информация, която съберат, към Земята.