Ekipnews - Наука

Syndicate content
Последни новини от Наука
Updated: 1 hour 38 min ago

Най-бързият асансьор ще развива 72 км/ч

Mon, 04/21/2014 - 16:52
Един от най-големите производители на електротехника "Hitachi Ltd" представи най-бързия асансьор в света, който може да развива 72 км/ч. Асансьорът ще може да стигне до 95-тия етаж само за 43 секунди, съобщава японският телевизионен канал Ен-Ейч-Кей. Най-бързият асансьор, който имаше досега, е в Тайван и се движи с 60,6 км/ч.

Алкохол на прах скоро ще се продава в магазините

Mon, 04/21/2014 - 14:04
На световния пазар скоро ще се появи алкохол на прах, пише вестник "Таймс". Официалното име на напитките е "Palcohol". Съвсем скоро новият продукт ще получи всички лицензи от американските власти. Суха водка, сух ром и други питиета ще могат да се пробват, само като се разтворят в чаша с вода.

Товарният кораб „Дракон” се скачи с МКС

Mon, 04/21/2014 - 07:31
Американският товарен космически кораб "Дракон", създаден от частната американска компания SpaceX, успешно се скачи с Международната космическа станция. Преди това той бе прихванат от роботизирана ръка-манипулатор. Операцията бе извършена от астронавта от Японската космическа агенция Коичи Ваката, съобщи Американското управление за аеронавтика и космически изследвания НАСА.

Автосалонът в Ню Йорк възроди надеждите на големите компании от бранша

Mon, 04/21/2014 - 06:41
BMW, "Фиат Крайслер", "Тойота" и "Хюндай" са сред големите автомобилни производители, които показват своите нови луксозни модели на автосалона в Ню Йорк – най-старото изложение по рода си в Северна Америка и света.

Facebook създава услуга, която позволява споделяне на местоположение в реално време

Sat, 04/19/2014 - 09:43
Facebook разширява възможностите за потребителите и създава услуга, която ще позволява потребителите да могат да споделят актуалното си местоположение. Споделянето ще става само по желание на потребителя, а той ще може и да определя кои от неговите приятели в социалната мрежа да виждат къде е в момента.

Лепенка връща самочувствие

Fri, 04/18/2014 - 18:11
Често критикуваме собствения си външен вид, но учените измислиха прост и ефективен начин за връщане на самочувствието. Група специалисти разработили в сътрудничество с козметична фирма лепенка, която за кратко време променя мнението ви за външния ви вид.

Открита е първата планета в Млечния път, на която може да има живот

Fri, 04/18/2014 - 11:01
Астрономи откриха планета с размерите на Земята в нашата галактика, на която потенциално може да съществува живот. НАСА е успяла да локализира планетата благодарение на космическия телескоп „Кеплер”. Новото небесно тяло се намира в съзвездието Лебед, на 500 светлинни години от Земята.

Оризът е полезен за здравето и подходящ за диети

Thu, 04/17/2014 - 18:22
Дневната порция ориз не само благоприятства хранителния режим, но е и много полезна за цялостното здраве на човек, установи ново проучване. Според резултатите, белият и кафявият ориз подобряват значително здравословното състояние на човек. На базата на хранителния режим на близо 14 000 американци, д-р Тереза Никълс от университета Бейлър твърди, че оризът е изключително полезен.

Бадемите помагат при главоболие

Thu, 04/17/2014 - 13:29
Основната съставка на обезболяващите хапчета – сацилин, се съдържа в някои видове ядки като бадемa. Главоболието нерядко е причинено от стрес, умора и напрежение в организма. Шепа бадеми e естествен аспирин, но с още по-продължително действие. Главоболието обикновено започва от тила. Причинява слаба концентрация и раздразнителност. Затова специалистите често го наричат симптом, а не заболяване.

Google пусна в продажба очилата си Google Glass

Wed, 04/16/2014 - 09:08
"Гугъл" прие онлайн поръчки за своите безжични очила "Гугъл Глас" само в един ден, подготвяйки тяхната отвъдокеанска търговска експанзия. Цената на безжичното устройство, свързано с интернет, е 1500 долара.