Ekipnews - Наука

Syndicate content
Последни новини от Наука
Updated: 1 day 18 min ago

Астрономи откриха най-близкия двойник на Земята

Thu, 08/25/2016 - 11:41
Астрономи направиха изключително важно откритие - планета-двойник на Земята, което е изключително близо до нас! Досега най-близо разположената такава беше на цели 14 светлинни години, докато Проксима Б е на разстояние едва 4 светлинни години. Според учените има голяма вероятност небесното тяло да е обитаемо.

„Тесла Моторс” ще представи нова, по-добра батерия за електромобилите си

Wed, 08/24/2016 - 08:22
Американската компания „Тесла Моторс” ще предложи нова, по-голяма и подобрена батерия за версиите на електромобилите си модели Ес и Екс. Това обяви изпълнителният директор на производителя Илон Мъск. Според него новата батерия ще позволи супер бързо ускорение на колите.

Търсачите на златния влак на нацистите в Полша се съмняват в „находката си”

Sun, 08/21/2016 - 08:29
Търсачите на съкровища, които търсят изчезналия златен влак на нацистите в Полша, изразиха съмнение дали копаят на точното място около град Валбжих. Засега двамата търсачи Андреас Рихтер и Пьотр Копер не могат да докажат твърденията си, че са открили композицията, която, според някои историци, съдържа злато и заграбени от нацистите ценности.

Арктика се затопля два пъти по-бързо от всяко друго място на планетата

Sat, 08/20/2016 - 12:44
Учени от НАСА сигнализираха, че рекордно високите температури през първата половина на 2016 г са изправили Арктика пред нови загуби на лед. На Северния полюс също е било по-топло от обикновено. Отдръпването на морското ниво на Арктика нарушава опасно климатичния баланс между студените и топлите географски пояси на планетата, предупреждават експертите.

Първият в света електрически туристически мотоциклет посети България

Fri, 08/19/2016 - 12:45
В Инкубатора на София Тех Парк, Техническият Университет в Айндховен представи първия в света електрически туристически мотоциклет – Storm Wave. Страната ни е една от множеството спирки по пътя на младежите, решили да обиколят света с превозното средство. Уникалните модулни батерии на машината й позволяват да измине 380 километра с едно зареждане.

През следващите нощи можем да наблюдаваме най-красивия звездопад

Thu, 08/11/2016 - 11:23
Тази нощ ще имаме възможност да наблюдаваме един от най-красивите метеорни потоци – Персеидите. Те са особено интензивни именно през следващите дни, а най-добре красивият звездопад може да бъде наблюдаван далеч от светлините на града.

Започва традиционният звездопад

Thu, 08/04/2016 - 07:51
Традиционният августовски звездопад Персеиди тази година може да е 5 пъти по-ярък, отколкото е бил в предишни години. Предположението бе огласено от Института по астрофизика на Андалусия.

В Китай тестваха по улиците гигантски автобус, който се движи над колите

Thu, 08/04/2016 - 07:45
Автобус, който се движи над задръстванията. Това превозно средство на бъдещето беше показано и тествано по улиците в Китай.

Страховете от бразилския вирус Зика са силно преувеличени, обявиха учени

Tue, 08/02/2016 - 12:25
Страховете и мрачните прогнози за разпространение на бразилския вирус "Зика" по целия свят са силно преувеличени. Това обявиха учени пред ТВ Европа. Според акад. Ангел Гълъбов заразата сама по себе си не представлява голяма опасност за човешкото здраве. Дори спортистите, които участват на започващите след дни олимпийски игри в Бразилия да пренесат вируса в различни страни, то той няма да може да доведе до епидемия, категоричен е професорът по микробиология.

Стъпка от динозавър беше открита в Боливия

Fri, 07/29/2016 - 07:41
Стъпка с размер малко над един метър беше открита в Боливия. Учени смятат, че тя принадлежи на динозавър, който е живял преди 80 млн. години. Районът е добре познат на палеонтолозите с намирани и преди следи и останки от динозаври.