Ekipnews - Наука

Syndicate content
Последни новини от Наука
Updated: 2 hours 50 min ago

Показаха бели лъвчета в зоопарка в Белград

Wed, 10/22/2014 - 18:22
Две бели лъвчета се превърнаха в сензация при появата си за пръв път пред публика в зоопарка в Белград. Раждането на двете котета с необичайна окраска бе държано в тайна през последните седмици, съобщиха от зоологическата градина.

Газираните напитки застаряват

Tue, 10/21/2014 - 10:55
Редовната консумация на газирани напитки ускорява стареенето на клетките. Такива са изненадващите резултати от американско изследване, цитирани от сп. "Сианс е авнир".

Телевизионни гиганти пускат стрийминг платформи като отделни платени услуги

Tue, 10/21/2014 - 09:23
Отвъд океана телевизиите започнаха борба за нови клиенти, обявявайки, че пускат стрийминг платформи като отделни услуги. Първо това направи каналът HBO, който пуска платформата си Go като отделна услуга от началото на 2015 г., а след това подобно намерение обяви CBS, който ще пусне собствена платена онлайн услуга. Заплащайки определена месечна такса, абонатите ще могат да гледат всякакво телевизионно съдържание, когато си поискат: сериали, игрални филми, концерти и др.

Роботи демонстрират футболни умения на РобоКъп 2014 в Китай

Mon, 10/20/2014 - 09:53
Китайски инженери и изобретатели показаха роботи, които владеят редица спортни умения. Машините могат да играят футбол както помежду си, така и с хора. Освен това могат да се боксират и, каква изненада, да помагат в домакинството.

Свещената египетска котка и японски бобтейл гостуват за първи път у нас

Sun, 10/19/2014 - 23:34
Тази събота и неделя в София се проведе петата международна фелиноложка изложба, на която почитателите на мъркащите любимци имаха възможност да видят над 100 котки от цял свят. Форумът е със състезателен характер, а котките се оценяваха от международно жури, събрало едни от най-добрите съдии в света. За първи в България посетителите успяха да видят дългокосмест японски бобтейл, който е и най-скъпият представител на изложението, както и египетската свещена котка на богинята Бастет и много други екзотични породи котки.

Професор от Тексас живее над 8 месеца в кофа за боклук

Sat, 10/18/2014 - 18:43
Д-р Джеф Уилсън от Университета Хюстън-Тилотсън се е заселил в стар контейнер за боклук в опит за провокира дискусия колко квадратни метра жилищна площ са необходими на човек. Професорът е приспособил стара кофа за боклук, която му осигурява около 3 квадратни метра жилищна площ при средно за Америка окоро 232 квадрата за къща, съобщава Gizmag.

Учени: От ядрото на Слънцето „извира“ тъмна материя

Sat, 10/18/2014 - 11:50
Необичаен сигнал, уловен от европейска космическа обсерватория, може да е първото засичане на частици тъмна материя, съобщават астрономи, цитирани от The Guardian. Това е само първоначално предположение и проверката му би могла да отнеме няколко години, но ако се потвърди, откритието ще доведе до революция в космологията.

Комета приближава на опасно близко разстояние до Марс

Fri, 10/17/2014 - 17:08
На уникално небесно явление ще станем свидетели след два дни. Далечна ледена комета ще прелети на изключително близко разстояние от Марс. Кометата Сайдинг Спринг ще мине на около 140 хиляди километра от Червената планета със скорост 54 километра в секунда. Учените от НАСА са подготвили трите сонди и двата марсохода на Марс за наблюдение на космическото тяло.

Обилната закуска предпазва от напълняване

Fri, 10/17/2014 - 12:56
Обилната закуска помага да не се натрупват излишни килограми. Това показва американско изследване на специалисти от университета на Мисури. Богатата на протеини закуска с бекон, наденички, яйца и боб повишава нивата на химикала допамин в мозъка, който регулира хранителния прием и непреодолимия апетит.

Apple представи iPad Air 2 и нов iPad Mini

Fri, 10/17/2014 - 10:05
Нов революционен продукт от Apple. Компанията представи най-тънкия си таблет - айПад Еър 2, който разполага с няколко екстри. Анализатори веднага видяха, че подобренията дават резултат.